Турција ги изнесе очекувањата од новото раководство на САД и подвлече на две точки

Заеднички активности во борбата против тероризмот кои ќе доликуваат на сојузништвото и екстрадицијата на челникот Ѓулен

607345
Турција ги изнесе очекувањата од новото раководство на САД и подвлече на две точки

Ибрахим Калин, портпаролот на кабинетот на претседателот на републиката ги изнесе очекувањата на Турција од новото раководство на САД и подвлече на две точки.

Заеднички активности во борбата против тероризмот кои ќе доликуваат на сојузништвото и екстрадицијата на челникот Ѓулен.

Портпаролот Калин уште еднаш ја изнесе црвената линија на Турција во врска со ПЈД-ЈПГ.

Во освртот на актуелните случувања за А Хабер, портпаролот Калин остро реагираше на изјавата на известувачот за Турција на Европскиот парламент Кати Пири која рече дека единствениот одговор кој што можат да го дадат е замрзнување на односите.

Ибрахим Калин остро реагираше на критиките во врска со операциите против тероризмот насочени против Демократската партија на народите (ХДП).

Во тој контекст Калин потсети на операцијата во Грција која беше извршена против партијата Златна зора.

Калин без да даде име го критикуваше ставот на Германија во врска со Џан Дундар за кого има налог за апсење.Слични вести