Александар Дугин: Путин и предлага стратешко партнерство на Турција

Рускиот стратегист и политиколог Александар Дугин го посети Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) и истакна дека рускиот претседател Владимир Путин и предлага стратешко партнерство на Турција и и ја подава својата рака на пријателство

606474
Александар Дугин: Путин и предлага стратешко партнерство на Турција

Рускиот стратегист и политиколог Александар Дугин кој го следеше денешниот состанок на пратеничката група на владејачката АК Партија потоа ги прошета местата во Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) кои беа оштетени во реализираниот напад за време на обидот за преврат на Фетулахистичката терористичка организација/Паралелната државна структура ФЕТО/ПДЈ каде што одговараше на прашањата на новинарите.

На едно прашање во однос на тоа дали донел било каква порака од рускиот претседател Владимир Путин, Александар Дугин истакна дека Путин ионака дава порака со својот начин на однесување.

Дугин рече: „Најзначајна порака на господинот Путин на Турција е таа што и предлага стратешко партнерство и и ја подава својата рака на пријателство. Тоа ионака го знае секој. Што значи стратешкото партнерство? Тоа треба да го истражуваат експерти и интелектуалните средини.“

На едно поставено новинарско прашање во однос на тоа дека „Турција е членка на НАТО и дали стратешкото партнерство не се коси со позицијата на Турција?“, рускиот стратегист и политиколог Александар Дугин одговори: „Тоа претставува ваша одлука. Вие сте независна национална држава. Знаете кои застануваат зад луѓето кои го бомбардираа Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ). Тоа апсолутно не е Русија.“Слични вести