Во Средоземното Море кај градот Хатај фатени 100 илегални мигранти

Од страна на екипите на крајбрежната стража во Средоземното Море во близина на Самандаг кај градот Хатај беа фатени 100 лица со сириско државјанство од кои 40 деца кои по незаконски патишта се обидувале да заминат за Кипар

605715
Во Средоземното Море кај градот Хатај фатени 100 илегални мигранти

Во Средоземното Море во близина на Самандаг кај градот Хатај беа фатени 100 лица со сириско државјанство од кои 40 деца кои по незаконски патишта се обидувале да заминат за Кипар.

Екипите на Командата на крајбрежната стража во областа заминаа со 4 чамци.

Глисерот кој ги превезуваше илегални мигранти беше утврден во водите на Средоземното Море во близина на Самандаг. 

Глисерот не одговори на повиците на екипите на крајбрежната стража по што беше земен под блокада во близина на ’ртот Карпаз, беше сопрен и одвлечен во пристаништето Чевлик.

Во врска со случајот беа притворени и 4 лица за кои се мисли дека го организирале бегството.Слични вести