Во реализирани операции кај Ширнак и Битлис се неутрализирани 9 терористи на ПКК

Во реализираните операции на безбедносните сили и селските чувари во областа Бестлер-Дерелер кај градот Ширнак и во населеното место Хизан кај градот Битлис се неутрализирани 9 терористи, а еден терорист е фатен жив

604900
Во реализирани операции кај Ширнак и Битлис се неутрализирани 9 терористи на ПКК

Во реализирани операции против припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кај градовите Ширнак и Битлис се неутрализирани 9 терористи, а еден терорист е фатен жив.

Безбедносните сили и селските чувари реализираа заедничка операција во областа Бестлер-Дерелер кај градот Ширнак.

Во операцијата во областа на планината Џуди беа неутрализирани 6 и во областа Бестлер-Дерелер двајца терористи, а еден терорист беше фатен жив.

Освен тоа во операцијата беа запленети и голема количина оружје, муниција, материјали обезбедување на животните потреби на терористите и 1.535 килограми амониум нитрат.

Во реализираната операција во населеното место Хизан кај градот Битлис пак е неутрализиран еден терорист на ПКК.

Од друга страна во болницата во која беше префрлен на лекување животот го загуби полицаецот кој беше ранет во огнот отворен од страна на демонстрантите за време на интервенцијата на полициските сили на незаконскиот протест на приврзаниците на терористичката организација ПКК во населеното место Јурегир кај градот Адана.Слични вести