Во терористички напад со хаубица во Чукурџа-Хаќќари загинаа тројца војници

Припадници на терористичката организација ПКК реализираа напад со хаубица врз безбедносните сили во населеното место Чукурџа кај Хаќќари во кој животот го загубија тројца војници, а 5 војници се тешко ранети од кои еден потешко

599610
Во терористички напад со хаубица во Чукурџа-Хаќќари загинаа тројца војници

Во реализиран напад со хаубица од страна на припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во населеното место Чукурџа во округот Хаќќари животот го загубија тројца војници, а 5 војници се тешко ранети од кои еден потешко.

Според добиени информации од безбедносни извори терористи на ПКК реализираа напад со хаубица врз безбедносните сили во областа Хисар Даги кај населеното место Чукурџа кај Хаќќари.

Во кукавичкиот терористички напад животот го загубија тројца војници, а 5 војници се тешко ранети од кои еден потешко.

Продолжува започнатата операција од страна на безбедносните сили во областа против терористичката организација ПКК.Слични вести