Во близина на Хаќќари и Тунџели неутрализирани 11 терористи на ПКК

Во близина на градовите Хаќќари и Тунџели се неутрализирани 11 припадници на сепаратистичко-тертористичката организација ПКК

595342
Во близина на Хаќќари и Тунџели неутрализирани 11 терористи на ПКК

Во реализирани операции на безбедносните сили во близина на градовите Хаќќари и Тунџели во југоисточниот дел на земјата се неутрализирани 11 припадници на сепаратистичко-тертористичката организација ПКК.

Во операции со беспилотни летала во близина на населеното место Чукурџа во округот Хаќќари се неутрализирани четворица терористи на ПКК.

Со тоа бројот на неутрализираните терористи во Хаќќари се зголеми на 463.

Во наслееното место Оваџик во округот Тунџели пак беа неутрализирани 7 терористи на ПКК за кои било установено дека се подготвувале за реализација на напад.

Во рамките на реализираните операции беше запленето и едно возило-бомба подготвено за експлодирање.Слични вести