Турските вооружени сили уништија 200 терористички цели

Во операцијата беа уништени оклопни возила, зградата на шатбот и засолништа, вкупно 18 цели

593148
Турските вооружени сили уништија 200 терористички цели

Во рамките на операцијата Еуфратски штит што ја започнаа Турските вооружени сили (ТВС) на 24 август, за чистење на северот на Сирија од терористите, вчера загинаа околу 200 терористи на ПЈД/ЈПГ.

Борбените авиони на ТВС ги бомбардираа терористичките цели во подрачјето Марат Ум Хавс на северот на Сирија.

Во операцијата беа уништени оклопни возила, зградата на шатбот и засолништа, вкупно 18 цели.

Меѓудругото беа погодени и 42 други цели на терористичката организација ДЕАШ кои беа утврдени со средствата за утврдување цели.

 Од почетокот на операцијата до денес се воспоставена контрола над површина од 1 260 км².Слични вести