Во експлозија на магистралниот пат Хаќќари-Ван животот го загуби еден војник

На магистралниот пат Хаќќари-Ван експлодира експлозивна направа поставена од страна на терористите и притоа животот го загуби еден војник

590661
Во експлозија на магистралниот пат Хаќќари-Ван животот го загуби еден војник

Во експлозија на поставена експлозивна направа од рачна изработка на патот од страна на терористите во близина на градот Хаќќари животот го загуби еден војник.

Безбедносните сили кои реализираа активности за пребарување на теренот на магистралниот пат Хаќќари-Ван утврдија експлозивна направа од рачна изработка со поставени кабли.

Притоа во моментот на активностите за деактивирање на експлозивната направа дојде до експлозија во која животот го загуби едне војник.

За фаќање на терористите е започната операција во областа.Слични вести