Турција ги осуди терористичките напади во Авганистан

На загинатите им посакуваме вечна слава, на повредените што побрзо оздравување

588731
Турција ги осуди терористичките напади во Авганистан

Во соопштението објавено од страна на Министерството за надворешни работи беше истакнато жалење и сочувство за загинатите 32 лица и над 70-те повредени во терористички напади на две турбиња на Хазарејците на 11 октомври во Кабул и 12 октомври во Белх.

Во соопштението беше истакнато следното:

Остро ги осудуваме терористичките напади во Авганистан каде што припадниците на различни етнички и верски заедници со векови живеат во братство и единство, а чија цел беше нарушување на мирот. На загинатите им посакуваме вечна слава, на повредените што побрзо оздравување, на блиските и роднините на загинатите, авганистанската влада и братскиот авганистански народ искрено сочувство.Слични вести