Одлуката за продолжување на вонредната состојба за уште 3 месеци објавена во Службениот весник

Одлуката на владата за продолжување на вонредната состојба за уште 3 месеци која претходно беше усвоена и во собранието е објавена во денешниот број на Службениот весник на Република Турција

588399
Одлуката за продолжување на вонредната состојба за уште 3 месеци објавена во Службениот весник

Одлуката за продолжување на вонредната состојба за уште 3 месеци е објавена во Службениот весник на Република Турција.

Владата на 5 октомври донесе одлука за продолжување на вонредната состојба во земјата за уште 3 месеци и тоа почнувајќи од 19 октомври среда од 01:00 часот по полноќ. 

Оваа длука на владата за продолжување на вонредната состојба на територијата на целата земја донесена согласно Уставот и Законот за вонредна состојба на 11 октомври беше усвоена во Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ).Слични вести