Продолжуваат операциите против сепаратистичко-терористичката организација ПКК

Во операцијата во Тунџели беа запленети 8 пушки

591613
Продолжуваат операциите против сепаратистичко-терористичката организација ПКК

Продолжуваат операциите против сепаратистичко-терористичката организација ПКК

Во операцијата на безбедносните сили на руралното подрачје на Тунџели која беше поддржана од воздух загинаа 10 терористи. Во судирите беше повреден еден десетар. Во операцијата беа запленети 8 пушки. Во една друга операција во подрачјето беше уништена една рачна експлозивна направа која беше поставена на патот.

Во операциите во руралното подрачје Анадере кај Татва во околината на градот Битлис беа запленети 4 пушки, 6 рачни бомби, 4 рачни експлозивни направи, голем број муниција и животни намирници.

Во операцијата во Муш беа приведени 8 осомничени лица.

Во операцијата на безбедносните сили во Сиирт загинаа 3 терористи. Во операцијата беа запленети една пешадиска пушка од типот М-16, 2 калашникови и муниција. Продолжуваат активностите за пребарување во подрачјето.Слични вести