Решат Петек избран за претседател на собраниската комисија за истражување на обидот за воен удар

На вчерашниот состанок беа избрани претседателот, потпретседателот, портпаролот и записничарот.

583045
Решат Петек избран за претседател на собраниската комисија за истражување на обидот за воен удар

За претседател на Собраниската комисија за истражување на обидот за воен удар на 15 јули од страна на Фетулахистичката терористичка организација паралелна државна структура ФЕТО/ПДЈ беше избран пратеникот на партијата за Правда и развој (АКП) Решат Петек.

Комисијата за истражување која беше формирана по 15 јули обидот за воен удар вчера го одржа првиот состанок.

На вчерашниот состанок беа избрани претседателот, потпретседателот, портпаролот и записничарот.

За потпретседател на изборната комисија од истата партија беше избран Селчук Оздаг, за портпарол на комисијата Михримах Белма Сатир, а за портпарол Серкан бајрам.Слични вести