Во терористички напад во Чукурџа кај Хаќќари животот го загуби еден војник

Припадници на терористичката организација ПКК реализираа напад со хаубица на воена база во населеното место Чукурџа кај Хаќќари во кој животот го загуби еден војник, а 5 мина војници се ранети

580903
Во терористички напад во Чукурџа кај Хаќќари животот го загуби еден војник

Во реализиран напад со хаубица од страна на припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК на воената база во населеното место Чукурџа во округот Хаќќари животот го загуби еден војник, а 5 мина војници се ранети.

Ранетите војници беа префрлени на лекување во Државната болница во Хаќќари.

По нападаот за фаќање на терористите во областа е започната операција поддржана од воздух.Слични вести