„Продолжува процесот на борбата против Фетулахистичката терористичка организација ФЕТО“

Премиерот Бинали Јилдирим истакна дека продолжува процесот на борбата против Фетулахистичката терористичка организација ФЕТО

576740
„Продолжува процесот на борбата против Фетулахистичката терористичка организација ФЕТО“

Премиерот Бинали Јилдирим говореше на состанокот за консултација и солидарност на Фондацијата за култура и образование на Ерзинџан и притоа истакна дека Фетулахистичката терористичка организација/Паралелната државна структура ФЕТО/ПДЈ која е во предавство сигурно ќе положи сметка.

Јилдирим рече: „Ќе им ја наплатиме сметката за секој куруш кој што е собран од нашите граѓани. Никој да не се обиде да овозможи да биде заборавен 15 јули. Она што може да се направи пред оваа свест е да се симне капа.“

Премиерот Бинали Јилдирим ноќта на 15 јули ја окарактеризира како втора народноослободителна борба и нагласи дека продолжува процесот на борбата против Фетулахистичката терористичка организација ФЕТО.Слични вести