Во воздушна операција во руралното подрачје на Хаќќари убиен еден терорист на ПКК

Генералштабот истакна дека вчера приквечер од страна на два воени авиони од типот Ф-16 во сопственост на турските воздушни сили беше реализирана воздушна операција во руралното подрачје на Хаќќари

573248
Во воздушна операција во руралното подрачје на Хаќќари убиен еден терорист на ПКК

Во реализирана воздушна операција од страна на турски воени авиони во руралното подрачје на Хаќќари е убиен еден терорист на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Генералштабот се истакнува дека вчера приквечер од 19:16 часот до 19:36 минути според турско време од страна на два воени авиони од типот Ф-16 во сопственост на турските воздушни сили беше реализирана воздушна операција во руралното подрачје на Хаќќари.

Во воздушната операција беше убиен еден терорист на ПКК и беа уништени една позиција наоружана со тежок митралез и едно складиште за муниција на терористичката организација.Слични вести