Истрелани уште 289 топовски истрели врз цели на ДЕАШ на северот на Сирија

Генералштабот на Турција истакна дека во рамките на операцијата Еуфратски штит биле истрелани уште 289 топовски истрели врз 75 цели на терористичката организација ДЕАШ во северниот дел на Сирија

573221
Истрелани уште 289 топовски истрели врз цели на ДЕАШ на северот на Сирија

Во 27-от ден од операцијата Еуфратски штит на Турските вооружени сили (ТВС) во северниот дел на Сирија беа истрелани 289 топовски истрели врз 75 цели на терористичката организација ДЕАШ.

Турските вооружени сили (ТВС) одржаа информативен состанок посветен на операцијата Еуфратски штит која што беше започната на 24 август во северниот дел на Сирија против терористичката организација ДЕАШ.

На состанокот беше истакнато дека коалиционите сили уништиле еден команден центар на терористичката ДЕАШ и дека биле заземени областите Сандарах и Кадриш од рацете на ДЕАШ.Слични вести