Премиерот Бинали Јилдирим во својата статија за „Сабах“ стави акцент на улогата на инвеститорите

Премиерот Бинали Јилдирим во својата статија за весникот „Сабах“ напиша дека ќе продолжат инвестирањата  на државата и на големите институции во инфраструктурата, а воедно подвлече дека кон втората фаза ќе се стапи со силата на инвеститорите

571681
Премиерот Бинали Јилдирим во својата статија за „Сабах“ стави акцент на улогата на инвеститорите

Премиерот Бинали Јилдирим напиша специјална статија за весникот „Сабах“ во која истакна дека иницијаторите кои потта на челото (успесите кои што ги постигнуваат со сопствени напори) ќе ја преобразат во ментална пот ќе ја обликуваат иднината на Турција.

Велејќи дека ќе продолжат инвестирањата  на државата и на големите институции во инфраструктурата, Јилдирим во својата статија истакна дека кон втората фаза ќе се стапи со силата на инвеститорите.

Бинали Јилдирим укажа на тоа дека се фрлаат неопходните чекори за мобилизација во дигиталната трансформација, а воедно привлече внимание и кон задачата што ја преземаат иницијаторите по ова прашање.

Премиерот Бинали Јилдирим во својата статија за весникот „Сабах“ исто така го нагласи значењето и на домашниот софтвер.Слични вести