Во Анкара допатува Началникот на генералштабот на Русија

Генералите Хулуси Акар и Валериј Герасимов се состанаа зад затворени врати

571164
Во Анкара допатува Началникот на генералштабот на Русија

Началникот на Генералштабот на Русија генерал на армија Велериј Герасимов допатува денеска во еднодневна посета на Турција.

Началникот на Генералштабот на Турција генерал на армија Хулуси Акар приреди свечен пречек за својот гостин од Русија,генерал Герасимов.

После церемонијата на свечениот пречек и интонирањето на државните химни на Русија и на Турција генералите Акар и Герасимов се состанаа зад затворени врати .Слични вести