2.830 пакети со месо од жртвени животни за Муслиманите во Моро

За празникот Курбан Бајрам околу 2.830 пакети со месо од жртвени животни беа доставени до жителите Муслимани во Моро кои живеат на островот Минданао на Филипините

570728
2.830 пакети со месо од жртвени животни за Муслиманите во Моро

Во рамките на добротворната акција на Управата за верски прашања на Турција и фондацијата на истата управа за празникот Курбан Бајрам околу 2.830 пакети со месо од жртвени животни беа доставени до жителите Муслимани во Моро кои живеат на островот Минданао на Филипините.

Како што соопшти координаторот на оваа добротворна акција Есен Али Думан Муслиманите во Моро доживуваат тешки денови поради граѓанската војна. Скоро секое семејство загубило по најмалку еден член во граѓанската војна. Со цел да им укажеме да нашите браќа во Моро дека не се осамени ,ние како претставници на Управата за верски прашања на Турција и фондацијата на истата управа поминавме иљадници миљи за да ги израдуваме жителите на Моро во Минданао.

Управата за верски прашања на Турција и фондацијата на истата управа исто така за Курбан Бајрам испрати неколку тони од месото на жртвените животни за Муслиманите на островот покраина Тумбату во Танзанија.Слични вести