Во воздушната операција во Авашин/Басјан и Кандил беа уништени 13 терористички цели

По добивањето на информацијата за терористичката раздвиженост на северот на Ирак, борбените авиони на Турските вооружени сили започнаа со воената операција

569660
Во воздушната операција во Авашин/Басјан и Кандил беа уништени 13 терористички цели

Во воздушната операција на Турските вооружени сили во подрачјата Авашин/Басјан и Кандил на северот на Ирак беа уништени 13 цели на терористичката организација.

Според писменото соопштение објавено од страна на Генералштабот, по добивањето на информацијата за терористичката раздвиженост на северот на Ирак, борбените авиони на Турските вооружени сили започнаа со воената операција.

Две динамични цели на сепаратистичко терористичката организација во Авашин/Басјан беа земени под оган. Според првите претпоставки, во нападот уништени 9 терористи.

Една динамичната цел и една вооружена позиција во подрачјето Авашин/Басјан беа земени под оган и уништени. Според претпоставките заедно со вооружените позиции загинаа 4 терористи.

Една позиција на митраљези од типот ДШК (дочка) исто така беа уништени во воздушниот напад и загинаа терористите коис е наоѓаа на позицијата.Слични вести