ПКК врши напади врз цивилите

Во подрачјето повремено се доживуваат судири меѓу безбедносните сили и терористите

569065
ПКК врши напади врз цивилите

Сепаратистичко-терористичката организација ПКК врши напади врз цивилите

Во експлозијата на мината поставена од страна на терористите на патот Тунџели – Хозат загинаа 2 цивили.

Цивилите кои загинаа во експлозијата, по добивањето на одобрението од Дирекцијата за шумарство заминаа да ги исечат дрвјата околу жандармериската караула Јенибаш.

По експлозијата на местото на настанот беа испратени безбедносните сили.

Во подрачјето повремено се доживуваат судири меѓу безбедносните сили и терористите.Слични вести