Министерот за одбрана Фикри Ишик на состанок на ОН во Лондон

Министерот за одбрана Фикри Ишик во Лондон учествува на состанокот на ОН за одбрана на мирот

567687
Министерот за одбрана Фикри Ишик на состанок на ОН во Лондон

Велика Британија е домаќин на состанокот на ОН за одбрана на мирот.

На состанокот што се одржува во Лондон Турција ја претставува министерот за одбрана Фикри Ишик.

Во тие рамки министерот Фикри Ишик ќе оствари низа средби и со своите колеги кои исто така престојуваат во Лондон по повод овој состанок, а меѓу кои се наоѓаат и американскиот секретар за одбрана Ештон Картер, австриската министерка за одбрана Мариса Пајне и пакистанскиот министер за одбрана Кважаја Мухаммед.

На разговорите се очекува да стане збор особено за случувањата во последно време во Сирија.Слични вести