На 4 септември недела премиерот Јилдирим ќе замине во посета на Дијарбакир

Премиерот Јилдирим се очекува да одржи средби со граѓаните

563378
На 4 септември недела премиерот Јилдирим ќе замине во посета на Дијарбакир

Премиерот Бинали Јилдирим во недела ќе оствари критична посета на Дијарбакир.

На 4 септември недела премиерот Јилдирим ќе замине во посета на Дијарбакир.

Според владини извори, премиерот Јилдирим во рамките на посетата на Дијарбакир ќе изврши увид на подрачјата кои се исчистени од тероризмот кои активности започнаа во рамките на Акциониот план за единство, спокојство и демократија.

Премиерот Јилдирим се очекува да одржи средби со граѓаните.Слични вести