Еден војник загинал во престрелка со терористи во Тунџели

Група терористи на ПКК извршиле напад на жандармериска станица во селото Назимије кај Тунџели

556655
Еден војник загинал во престрелка со терористи во Тунџели

Во напад на група терористи на ПКК на жандармериска станица во селото Назимије кај Тунџели во југоисточна анадолија загинал еден војник а тројца војници биле повредени.

Групата терористи во селото упаднала со запленето возило по што веднаш почнале да пукаат со автоматско оружје на жандармериската станица по што веднаш и се повлекле.

Војниците во станицата веднаш одговориле на нападот во кој загинал еден терорист.

По инцидентот жандармеријата покрена акција за откривање на групата напаѓачи.

 Слични вести