САД или ќе ја жртвува или ќе ја избере Турција

Ѓулен за кого е поднесено барање за екстрадиција треба да се држи во притвор се до донесување на конечната одлука

555387
САД или ќе ја жртвува или ќе ја избере Турција

Министерот за правда Бекир Боздаг во врска со барањето за екстрадиција на Фетулах Ѓулен, челникот на Фетулахистичката терористичка организација паралелна државна структура (ФЕТО/ПДЈ), на САД им се обрати со следните зборови:

„САД или ќе ја жртвува или ќе ја избере Турција“.

Министерот Боздаг во говорот на изборот со ждрепка на кандидатите за судии на судовите на Турција, рече дека согласно договорот меѓу САД и Турција, Ѓулен за кого е поднесено барање за екстрадиција треба да се држи во притвор се до донесување на конечната одлука.Слични вести