Турција интервенираше и на втората скандалозна вест на аеродромот во Виена

На рекламното пано на меѓународниот аеродром Швехат во австрискиот главен град Виена по втор пат беше објавена вест против Турција

551375
Турција интервенираше и на втората скандалозна вест на аеродромот во Виена

На иницијатива на Турција крената од рекламното пано на аеродромот во Виена и втората објавена веста против Турција.

На рекламното пано на меѓународниот аеродром Швехат во австрискиот главен град Виена по втор пат беше објавена вест против Турција.

Објавувањето на оваа втора скандалозна вест која зазеде место во австриските медиуми со црна пропаганда против Турција и на аеродромот во австрискиот главен град Виена, предизвика реакции во Анкара.

За кревање на веста од рекламното пано повторно стапи во акција министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и по преземените иницијативи од страна на турската амбасада во Виена беше крената од рекламното пано скандалозната вест за оцрнување на Турција. 

Од друга страна по објавувањето на втора ваква скандалозна веста вршителот на должноста австриски амбасадор беше повикан во министерството за надворешни работи во Анкара и му беше доставена реакцијата на Турција  во врска со овие скандалозни вести.

Минатата недела на рекламното пано на меѓународниот аеродром Швехат во австрискиот главен град Виена исто така беше објавена вест против Турција и претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, по што по интервенцијата на турското министерство за надворешни работи и оваа скандалозна вест беше крената.Слични вести