Генералниот секретар на Советот на Европа Јагланд на 3 август ќе допатува во посета на Турција

Генералниот секретар на Советот на Европа Торбјорн Јагланд во рамките на својата посета на Анкара ќе се состане со претседателот Р. Т. Ердоган, премиерот Јилдирим, министерот за надворешни работи Чавушоглу и министерот за правда Боздаг

541758
Генералниот секретар на Советот на Европа Јагланд на 3 август ќе допатува во посета на Турција

Генералниот секретар на Советот на Европа Торбјорн Јагланд на 3 август во среда ќе допатува во посета на Турција.

Според објавеното писмено соопштение од кабинетот за печат на Советот на Европа, генералниот секретар Торбјорн Јагланд во рамките на својата посета на Анкара ќе се состане со претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган, премиерот Бинали Јилдирим, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и министерот за правда Бекир Боздаг.

Јагланд за време на својата посета ќе се состане и со лидерите на опозиционите политички партии.Слични вести