Ердоган прими поширока делегација која се собра пред џамијата на претседателскиот дворец

Ердоган ги прими интерпретаторите, уметниците, актерите, радио водителите и спортистите кои му изразија поддршка

540025
Ердоган прими поширока делегација која се собра пред џамијата на претседателскиот дворец

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган ги прими интерпретаторите,  уметниците, актерите, радио водителите и спортистите кои заедно со граѓаните кои се собраа пред џамијата Миллет во претседателскиот дворец.

Меѓу интерпретаторите се наоѓаа Џенгиз Куртоглу, Мустафа Џеџили, Алишан, Догуш, Кутси, Нихат Доган, Лине, Бердан Мардини, Давут Ѓулоглу, Интизар, Серкан Каја, Умит Сајин, Ахмет Селчук Илкан, Еџе Еркен, Сарухан, Хунел, Ердем инај, Јашар Ипек, Угур Арслан, Синан Акчил, Ерсин Дузен, Ватан Шашмаз, Сефа Доганај, Полат Јагџи, Хопдедик Ајхан, Африкали Али, Гезеген Мехмет, Адем Метан, Ѓувенч Куртар, Танжу Чолак, Исмаил Озкан, Мелих Куртулуш, Сурвивор Нахихан, кои ја изразија поддршката на претседателот Ердоган.

Претседателот Ердоган им се заблагодари на интерпретаторите, уметниците, актерите, радио водителите и спортистите.

На приемот учествуваа министерот за внатрешни работи Ефкан Ала, министерот за евроинтеграции Омер Челик, министерот за енергија и природни ресурси Берат АЛбајрак.Слични вести