Објавена Уредбата со законска сила за сите мерки и санкции кои ќе се преземат

Од Турските вооружени сили беа исфрлени 149 генерали, 1099 офицери, 436 подофицери

539044
Објавена Уредбата со законска сила за сите мерки и санкции кои ќе се преземат

Во повторниот број на Службениот весник на Република Турција беше објавена Уредбата со законска сила за сите мерки и санкции кои што треба да се преземат во рамките на вонредната состојба во некои установи и организации.

Според тоа, од Турските вооружени сили беа исфрлени 149 генерали, 1099 офицери, 436 подофицери.

Раководството и командата со жандармеријата и крајбрежната стража е приклучено кон Министерството за внатрешни работи.Слични вести