Предавничката мрежа на терористичката организација ФЕТО/ПДЈ имала и свој план „Б“

Установено е дека доколку не успешее да се стави во примена обидот за воен удар на 15 јули хунтата составена од претставници на терористичката организација Фетулахчи/Паралелната државна структура ФЕТО/ПДЈ ќе релизираа атентат врз државниот врв

537269
Предавничката мрежа на терористичката  организација ФЕТО/ПДЈ имала и свој план „Б“

Предавничката мрежа на терористичката организација Фетулахчи/Паралелната државна структура ФЕТО/ПДЈ доколку не стапеше во акција за обид за преврат на 15 јули на одбележувањето на годишнината од формирањето на Претседателската гарда по три дена на 18 јули за време на прославите ќе реализираше вооружен напад во кој ќе беа убиени сите учесници од државниот протокол.

Установено е дека доколку не беше можно да се стави во примена обидот за воен удар на 15 јули хунтата составена од претставници на терористичката организација ФЕТО/ПДЈ имала и план „Б“.

Отриено е дека предавниците својот план „Б“ планираа да го стават во примена на 18 јули на церемониите по повод одбележувањето на годишнината од формирањето на Претседателската гарда.

Пучистите планираа да извршат атентат врз државниот врв кој ќе учествуваше на церемониите. 

На церемониите за кои се планираше да се одржат на 18 јули во 18:00 часот приквечер беа поканети претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган, претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Исмаил Кахраман, премиерот Бинали Јилдирим, министерот за одбрана Фикри Ишик и сите советници на претседателот Ердоган. 

Знаците на овој крвав план беа дадени за време на испраќањето на поканите за церемониите.

Пучистите побараа информацијата за тоа дали личноста од државниот врв до која е испратена поканата сигурно ќе учествува на церемониите да биде доставена до телефонскиот број кој што беше запишан на поканата.

Телефонскиот број кој што беше даден установено е дека всушност содржеше еден значаен детал за обидот за атентат за кој се планираше да биде реализиран.

Се тврди дека согласно информацијата која ќе беше доставена на дадениот телефонски број за тоа дали поканетата личност ќе учествува на церемониите ќе беше точно познат и редоследот на седење на церемониите.

Се изнесуваат тврдења во правец на тоа дека со атентатот за кој што се планирало да се реализира таа вечер се имало за цел да се елиминира во ист момент целиот државен врв.

Според тоа ќе стапеа во акција однапред познати војници. 

За време на церемониите еден терорист на ФЕТО/ПДЈ облечен во воена униформа ќе пукаше директно врз претседателот Ердоган и целиот државен протокол, а друга група неколку војници ќе го убиеше војникот кој ќе ги убиеше сите во протоколот и со тоа ќе беше реализиран планот. 

По случајот пак ќе се велеше дека еден војник полудел и дека овој војник беше убиен од страна на други војници.

На тој начин ќе бише елиминиран и извршителот на ова страотно убиство.Слични вести