Министерот за надворешни работи Чавушоглу ја продолжува телефонската дипломатија

Според добиени информации од дипломатски извори во разговорите остварени на барање на неговите соговорници Мевлут Чавушоглу ги информирал во врска со обидот за воен удар на терористичката организација ФЕТО на 15 јули

536156
Министерот за надворешни работи Чавушоглу ја продолжува телефонската дипломатија

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговори со летонскиот министер за надворешни работи Едгарс Ринкевич, норвешкиот министер за надворешни работи Борге Бренде, австрискиот министер за надворешни работи Себастијан Курц и со генералниот секретар на Советот на Европа Торбјорн Јагланд.

Според добиени информации од дипломатски извори во разговорите остварени на барање на неговите соговорници Мевлут Чавушоглу ги информирал во врска со обидот за воен удар на терористичката организација ФЕТО на 15 јули.

Министрите за надворешни работи на Летонија, Норвешка и Австрија и генералниот секретар на Советот на Европа ја изразиле својата поддршка до министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу на демократскиот процес и демократски избраната влада во Турција, а а исто така нагласиле дека се во солидарност со Турција.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу со летонскиот министер за надворешни работи Едгарс Ринкевич разговараше за односите меѓу Турција и ЕУ, а со генералниот секретар на Советот на Европа Торбјорн Јагланд за односите меѓу Турција и Советот на Европа.Слични вести