Министерот за економија Нихат Зејбекчи: Демократијата уште еднаш нема да западне во опасност

Министерот за економија Нихат Зејбекчи истакна дека демократијата уште еднаш нема да западне во опасност и им честита на своите сограѓани во Денизли за јуначката борба што ја водеа против пучистите

535895
Министерот за економија Нихат Зејбекчи: Демократијата уште еднаш нема да западне во опасност

Министерот за економија Нихат Зејбекчи во својот град Денизли им честита на своите сограѓани за јуначката борба што ја водеа против пучистите.

Зејбекчи истакна дека демократијата уште еднаш нема да западне во опасност и рече: „Независно од тоа каков акт ќе преземат веќе не ќе можат да ја одземат волјата и демократијата од рацете на народот. Народот плати сметка и ја зеде демократијата во свои раце.

Правејќи проценка на одлуката на собранието на народот за воведување вонредна состојба во земјата, министерот Зејбекчи рече: „Народот нема вонредна состојба. Народот има вонредна состојба, а тоа е неговата вонредна состојба во смисла на неговата радост и неговиот еп.“ 

Нихат Зејбекчи истакна дека еден ваков вид обид за воен удар во некоја друга земја би можела да вроди многу посериозни резултати и продолжи со следните зборови: „Земјата во која ќе беше извршен воен удар наредниот ден ќе ја снемеше. Берзата не можеше да се отвори 10-15 дена па дури и 1 месец, не можеа да се отворат банките. Во Турција во понеделник се беше отворено во 8:30 часот. Затоа се гордеам поради тоа што сум граѓанин на оваа земја.“Слични вести