4-от Суд за тешки кривични дела го прифати обвинителниот акт против ФЕТО

Првото рочиште на судската постапка ќе се одржи од 22 до 25 ноември 2016

535366
4-от Суд за тешки кривични дела го прифати обвинителниот акт против ФЕТО

4-от Суд за тешки кривични дела го прифати „обвинителниот акт кров“ на Републичкото обвинителство во Анкара кој го изготви против терористичката организација ФЕТО/ структуирањето на паралелната држава и 73 осомничени лица меѓу кои и челникот на терористичката организација Фетулах Ѓулен.

Првото рочиште на судската постапка ќе се одржи од 22 до 25 ноември 2016.

За сите осомничени се бара отежната казна затор и казна затвор од 65 години поради формирање вооружена терористичка организација, раководење со истата, како и обид за воен удар.Слични вести