Советот за национална безбедност се состана под претседателство на претседателот Ердоган

Во претседателската палата во Бештепе во Анкара започна критичниот состанок на Советот за национална безбедност со кој претседава претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган

533453
Советот за национална безбедност се состана под претседателство на претседателот Ердоган

Под претседателство на претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган во претседателската палата во Бештепе во Анкара започна состанокот на Советот за национална безбедност.

Критичниот состанок започна во 13:12 часот според турско време.

По состанокот на Советот за национална безбедност ќе се одржи состанок и на Владата со кој исто така ќе претседава претседателот Реџеп Тајјип Ердоган.

На овие два состаноци од крајно критично значење ќе биде донесена и една мошне значајна одлука која се очекува со голема заинтересираност не само од страна на домашната јавност, туку и од целиот свет.Слични вести