Голем број граѓани продолжуваат со стражата за чување на демократијата во цела Турција

Синоќа голем број граѓани повторно држеа стража за чување на демократијата во Анкара каде што по истекот на работното време на плоштадот Кизилај се собраа илјадници лица со турски знамиња во рацете

533168
Голем број граѓани продолжуваат со стражата за чување на демократијата во цела Турција

Голем број граѓани кои со повикот на претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган уште од првиот ден не ги напуштија плоштадите продолжуваат да држат  стража за чување на демократијата против обидот за воен удар на терористичката организација Фетуллах (ФЕТО) насекаде низ Турција.

Синоќа голем број граѓани повторно држеа  стража за чување на демократијата во Анкара каде што по истекот на работното време на плоштадот Кизилај се собраа илјадници лица со турски знамиња во рацете.

Од друга страна голем број граѓани продолжуваат да чуваат стража и околу претседателската палата во Бештепе каде што особено во вечерните часови се собираат голем број граѓани кои својот намаз го клањаат во џамијата Миллет (Народната џамија), а потоа се чита Куран-и Керим во чест на жртвите за време на обидот за воен удар.  

Илјадници граѓани продолжуваат да чуваат  стража и во Истанбул каде што на плоштадот Таксим се собираат голем број граѓани.

Голем број граѓани се собираат и пред куќата на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во Кисикли во Истанбул.

Со учество и на голем број уметници продолжува да се вели „Не за воен удар, да за демократија“.

На големиот број насобрани граѓани кои чуваат стража во име на демократијата во Сарачхане им се приклучи и градоначалникот на Истанбул Кадир Топбаш.Слични вести