Интервју на претседателот Ердоган за СНН Интернешнл

Претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган изјави за американскиот телевизиски канал СНН Интернешнл дека доколку помине од Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) тој ќе ја ратификува смртната казна

532235
Интервју на претседателот Ердоган за СНН Интернешнл

Претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган во интервју за американскиот телевизиски канал СНН Интернешнл истакна дека доколку помине од Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) тој ќе ја ратификува смртната казна.

Правејќи проценка на обидот за воен удар на терористичката организација Фетуллах ФЕТО на 15 јули рече: „Отворено постои кривично дело предавство на татковината. Доколку помине од Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) и јас ќе ја ратификувам смртната казна.

Освен тоа претседателот Реџеп Тајјип Ердоган соопшти дека во рок од еден до два дена ќе биде доставено официјално барање до САД за да го предаде Фетуллах Ѓулен, лидерот на терористичката организација ФЕТО.Слични вести