Чистка во Министерството за внатрешни работи

Суспендирани 8777 државни службеници во составот на Министерството за внатрешни работи

531979
Чистка во Министерството за внатрешни работи

Истрагата во врска со терористичката организација ФЕТО која се засили после неуспешниот обид за државен удар се префрли во државните служби.

8777 државни службеници во составот на Министерството за внатрешни работи беа суспендирани.

Сменети се исто така 29 гувернери на градови меѓу кои и еден гувернер на поголем градски центар.

Меѓу сменетите има кајмаками, инспектори како и припадници на жандармериски единици.Слични вести