Чавушоглу оствари телефонски разговор со американскиот колега Џон Кери

Главна тема на разговорот беше екстрадицијата на Фетулах Ѓулен

530983
Чавушоглу оствари телефонски разговор со американскиот колега Џон Кери

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу на телефонскиот разговор со американскиот колега Џон Кери размени мислења во врска со екстрадицијата на челникот на вооружената терористичка организација ФЕТО, Фетулах Ѓулен.

Според дипломатски извори, министерот Чавушоглу на телефонскиот разговор кој беше одржан на барање на американскиот колега Кери, беа разменети мислења во врска со правниот процес и прашањата околу екстрадицијата на Фетулах Ѓулен.Слични вести