Турските погранични единици на границата со Сирија кај Хатај фатија 122-јца Ирачани

На границата со Сирија од страна на турските поранични единции беа фатени 122-јца Ирачани кои по незаконски патишта се обидувале од сириска страна на границата да преминат во Турција

529252
Турските погранични единици на границата со Сирија кај Хатај фатија 122-јца Ирачани

Турските порганични единици во близина на населеното место Јајладаги во округот Хатај фатија 122-јца Ирачани кои по незаконски патишта се обидуваа од сириска страна на границата да преминат во Турција.

Меѓу фатените Ирачани од страна на турските војници кои вршеа пребарување и контрола на теренот на границата со Сирија има и жени и деца.

Фатените Ирачани беа испратени во центрите за депортирање од каде што ќе бидат вратени во нивната земја.

Со последните реализирани операции бројот на фатените Ирачани на границата кај населеното место Јајладаги достигна до 500 лица.Слични вести