Во врска со терористичкиот напад на аеродромот Ататурк во Истанбул уапсени 13 осомничени

13 осомничени лица чие сослушување во полицијата заврши поминаа од лекарска контрола по што беа испратени на суд и беа уапсени

523547
Во врска со терористичкиот напад на аеродромот Ататурк во Истанбул уапсени 13 осомничени

Во рамките на истрагата која што се води во врска со терористичкиот напад на аеродромот Ататурк во Истанбул се уапсени 13 лица од кои тројца странски државјани.

13 осомничени лица чие сослушување во полицијата заврши откако поминаа од лекарска контрола беа испратени на суд.

Сите 13 осомничени беа уапсени од страна на судот.

Во меѓувреме во реализирана операција во врска со терористичкиот напад беа притворени уште две лица, а во полицијата продолжува сослушувањето на 14 лица од кои повеќето со странско државјанство.

Во реализираниот терористички напад од страна на тројца бомбаши-самоубијци минатата недела на 28 јуни во вторникот, вечер животот го загубија 45 лица, а повеќе од 230 лица беа повредени.

Поголемиот дел од повредените се отпуштени од болница, додека продолжува лекувањето на уште 49 лица од кои 17 лица се наоѓаат на интензивна нега.Слични вести