Русија постепено ќе ги укине економските ограничувања кон Турција

Рускиот премиер Дмиртриј Медведев рече дека во правец на издадената директива на претседателот Путин ќе биде ставено крај на економските ограничувања кон Турција

521686
Русија постепено ќе ги укине економските ограничувања кон Турција

Рускиот премиер Дмиртиј Медведев истакна дека постепено ќе бидат укинати економските ограничувања кон Турција.

Медведев рече дека во правец на издадената директива од страна на рускиот претседател Владимир Путин ќе биде ставено крај на економските ограничувања кон Турција.

Рускиот претседател Владимир Путин и претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган вчера остварија телефонски разговор и постигнаа согласност за започнување на процесот за нормализирање на односите помеѓу двете земји.Слични вести