Турција и Израел ставија потпис на договорот за нормализирање на односите

Во име на Турција потпис на текстот на договорот стави потсекретарот на министерството за надворешни работи Феридун Синирлиоглу, а во име на Израел директорот на министерството за надворешни работи на оваа земја Доре Голд

519943
Турција и Израел ставија потпис на договорот за нормализирање на односите

Се нормализираат односите помеѓу Турција и Израел...

Постигнатиот договор по одржаните преговори помеѓу функционерите на двете земји денеска е ставено потпис и на текстот на договорот.

Во име на Турција потпис на текстот на договорот стави потсекретарот на министерството за надворешни работи Феридун Синирлиоглу, а во име на Израел директорот на министерството за надворешни работи на оваа земја Доре Голд.

По потпишување на текстот на договорот и од страна на двете земји започна и процесот на одобрување.

Откако договорот ќе биде одобрен од страна на израелскиот кабинет и Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) двете земји ќе назначат свои амбасадори.Слични вести