Премиерот Бинали Јилдирим му посака побрзо оздравување на пакистанскиот премиер Наваз Шериф

Премиерот Бинали Јилдирим го побара по телефон пакистанскиот премиер Наваз Шериф поради проблем со здравјето и му посака побрзо оздравување

513635
Премиерот Бинали Јилдирим му посака побрзо оздравување на пакистанскиот премиер Наваз Шериф

Премиерот Бинали Јилдирим оствари телефонски разговор со пакистанскиот премиер Наваз Шериф на кого му посака побрзо оздравување.

Во објавеното соопштение од страна на канцеларијата за печат на Владата се истакнува дека премиерот Јилдирим го побарал по телефон пакистанскиот премиер Наваз Шериф поради проблем и му посакал побрзо оздравување.

Во соопштението се вели дека пакистанскиот премиер Наваз Шериф му се заблагодарил на премиерот Бинали Јилдирим и повторно му честитал по повод преземањето на должноста премиер на Турција.Слични вести