Турските вооружени сили (ТВС) ги гранатираа позициите на терористичката ДЕАШ во Сирија

Турските вооружени сили (ТВС) ги гранатираа позициите на терористичката ДЕАШ во Сирија и беа неутрализирани 6 терористи

510434
Турските вооружени сили (ТВС) ги гранатираа позициите на терористичката ДЕАШ во Сирија

Во реализираната операција на Турските вооружени сили (ТВС) врз позициите на терористичката организација ДЕАШ во Сирија беа неутрализирани  6 терористи.

Воедно и во операцијата реализирана од страна на воени авиони на меѓународните коалициони сили од воздух беа уништени два возила наоружани со тешко оружје, 8 згради, 3 позиции со хаубици и една одбранбена позиција на терористичката организација ДЕАШ.

Турските вооружени сили (ТВС) реалзиираа воздушна операција и на областите на планината Кандил и Хакурк во северниот дел на Ирак каде што е вгнездена терористичката организација ПКК.

Во операцијата беа уништени голем број терористички засолништа и позиции.

Турски воени авиони реализираа операција и на руралните подрачја на месноста Миргесав кај населеното место Шемдинли во округот Хаќќари.Слични вести