Омер Челик: ЕУ применува двоен стандард по прашањето на тероризмот

Министерот за ЕУ Омер Челик ја обвини ЕУ за применување на двоен стандард по прашањето на тероризмот  и истакна дека односите меѓу Турција и ЕУ не треба да се состојат само од проблемот со миграцијата

509422
Омер Челик: ЕУ применува двоен стандард по прашањето на тероризмот

Министерот за ЕУ и главен преговарач Омер Челик во Хаг-Холандија изнесе значајни проценки во врска со ЕУ.

Министерот Челик ја обвини ЕУ за применување на двоен стандард по прашањето на тероризмот  и истакна дека односите меѓу Турција и ЕУ не треба да се состојат само од проблемот со миграцијата. 

Правејќи проценка и на барањето на ЕУ од Турција со кое измената во законот за борба против тероризмот ја поставува како предуслов, министерот за Еу и главен преговарач Омер Челик рече: „Отворете нови поглавја во преговорите да разговараме за дефинирањето на тероризмот.“Слични вести