Терористички напад на воената база Текели во Шемдинли кај Хакќари

Продолжуваат операциите подржани од воздух против терористите во подрачјето

508652
Терористички напад на воената база Текели во Шемдинли кај Хакќари

Во терористичкиот напад на воената база Текели во Шемдинли кај Хакќари загинаа 2, а 4 војници беа повредени.

Повредените војници со хеликоптери беа префрлени на лекување во државната болница.

Продолжуваат операциите подржани од воздух против терористите во подрачјето.

Во меѓувреме терористите на ПКК извршија ракетен напад на Командата на градската жандармерија во Оваџик кај Тунџели.

По ракетниот напад избувнаа судири меѓу терористите и безбедносните сили.

Продолжуваат операциите за фаќање на терористите кои побегнаа по нападот.Слични вести