Во терористичкиот напад на ПКК на Шемдинли кај Хакќари загинаа 2 селски чувари

Во подрачјето започна операција поддржана од воздух

507697
Во терористичкиот напад на ПКК на Шемдинли кај Хакќари загинаа 2 селски чувари

Во терористичкиот напад на ПКК на Шемдинли кај Хакќари загинаа 2, а еден селски чувар беше повреден.

Терористите отворија оган врз селските чувари во руралното подрачје кои одеа на работа во селото Узумкиран.

Во судирите загинаа селските чувари Ахметхан Деморџан и Есхет Јешил, додека Тевфик Фират беше повреден.

Повредениот Фират беше префрлен на лекување во државната болница во Шемдинли.

Во подрачјето започна операција поддржана од воздух.Слични вести