Турските вооружени сили (ТВС) реализираа воздушна операција на северот на Ирак

Во објавеното соопштение од Генералштабот се истакнува дека вчера турски воени авиони реализираа воздушна операција на областа Синатх-Хафтанин на северот на Ирак во која беа уништени 6 терористички цели

507025
Турските вооружени сили (ТВС) реализираа воздушна операција на северот на Ирак

Турските вооружени сили (ТВС) реализираа воздушна операција на северниот дел на Ирак.

Во објавеното соопштение од Генералштабот се истакнува дека вчера беше реализирана воздушна операција на областа Синатх-Хафтанин на северот на Ирак.

Во операцијата беа уништени 6 однапред утврдени терористички цели во кои се наоѓале и припадници на терористичката организација ПКК.

По операцијата турските воение авиони безбедно се вратија назад во своите бази.Слични вести