Воздушна операција врз терористички групи кај Лиџе во земјата и во Гара на северот на Ирак

По добиени информации вчера беше реализирана воздушна операција во руралното подрачје на Лиџе во округот Дијарбакир и на обаста Гара во северниот дел на Ирак

504456
Воздушна операција врз терористички групи кај Лиџе во земјата и во Гара на северот на Ирак

Во воздушни операции внатре во земјата и прекуграницата на северот на Ирак се неутрализирани терористички групи.

По добиени информации вчера беше реализирана воздушна операција во руралното подрачје на Лиџе во округот Дијарбакир и на обаста Гара во северниот дел на Ирак.

Во операцијата реализирана од страна на воени авиони на Турските воздушни сили и во двете области беа неутрализирани утврдени терористички групи од под 5 или 6 терористи.

По реализираната воздушна операција продолжуваат активностите за утврдување на нанесената штета и загубите.

Од друга страна во реализираните воздушни операции во руралното подрачје на населеното место Јуксекова во округот Хаќќари и на областите Авашин и планината Кандил во севенриот дел на Ирак беа уништени 13 терористички цели.

Во реализираната воздушна операција во руралното подрачје на населеното место Шемдинли во округот Хаќќари на 3 јуни пак установено е дека биле неутрализирани 20 терористи на ПКК.Слични вести