Започнаа воените маневри Ефес 2016

Обединетите заеднички воени маневри со вистинска палба Ефес 2016 ги следат и претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган, премиерот Буинали Јилдирим и началникот на Генералштабот генерал на армија Хулуси Акар

501012
Започнаа воените маневри Ефес 2016

Во областа Доганбеј во населеното место Сеферихисар кај градот Измир се реализира денот на елитни набљудувачи на Обединетите заеднички воени маневри со вистинска палба на едниот од најобемните воени маневри на Турските вооружени сили (ТВС) Ефес 2016.

Воените маневри ги следат и претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган, премиерот Буинали Јилдирим и началникот на Генералштабот генерал на армија Хулуси Акар.

Во денот на елитни набљудувачи на маневрите најпрвин се реализира операција за истоварување во областа Доганбеј.

Во овој дел од маневрите утврдените цели ќе бидат погодени од страна на воени авиони и хеликоптери кобра.

По исчистувањето на минираниот простор ќе биде реализирана операцијата летачка единица.

На најобемните воени маневри во последните години учествуваат 7.500 војници од 9 земји.

Обединетите заеднички воени маневри со вистинска палба Ефес 2016 ги следат и приближно 250 набљудувачи од 74 земји.

Маневрите ќе траат до 4 јуни.Слични вести